Tips voor mislukte afdrukken

Textiel bedrukken

 

Bij het drukken moet met een aantal aspecten rekening worden gehouden. Deze aspecten zijn vooral gericht op papier-maché en zeefdruk.

1. Bij het ontwerpen ligt de nadruk op het scherm of de sjabloon zelf. Het scherm moet absoluut schoon zijn en mag op geen enkele manier gescheurd of opgelapt zijn. Als dit verkeerd wordt gedaan, wordt het ontwerp geruïneerd. Jeuk, vegen, verbrande vingers en andere zichtbare elementen kunnen het scherm ontsieren en een onprofessionele look geven.

2. Voor een schone en gladde afdruk wordt de voorkeur gegeven aan een stoep, glas, metaal of een ander glad oppervlak.

3. Op het ontwerp mogen alleen lijmen worden gebruikt, geen andere materialen. Bij voorkeur zeefdruk, maar in geval van afdrukken op donkere stoffen ook grond- of supermozaïeklijm gebruiken.

4. Voor de voorbereiding van het scherm moet het worden voorgekoeld voordat het ontwerp op het scherm wordt geplakt.

5. De kleur van de inkt moet worden bepaald door de verwachte kleur van het materiaal vóór het persen.

6. Voor het bedekken van vlekken, een poederdonsje of een vlekkenpreparaat voor het borstelen.

7. Het verfproces is in wezen het verschil tussen de effen kleur en de getransformeerde kleur. Bij het textiel bedrukken van donkere stof moet kleurstof worden gebruikt.

8. Indien de drukker een lichtgele kleur wenst, moet hij gele poederinkt gebruiken.

9. In geval van tubezeefdruk moet inkt worden gebruikt om een tube te vormen.

10. Lichtroze kleuren moeten worden gebruikt voor buisschermen.

11. Bij levering “direct to garment” moet de inkt van de drukkerij rechtstreeks op het kledingstuk worden aangebracht vóór de zeefdrukmachines.

De klemmetjes om de inkt op de sjablonen te kleven, een rakel en om de inkt per gram op het scherm aan te brengen, moeten van metaal zijn, zoals messing, roestvrij staal, zilver of hoorn. Deze eenvoudige maar zeer belangrijke klemmen moeten door hun eigen steel goed op de rakel zijn afgesteld. Ze moeten zo worden geplaatst dat de inkt erdoor vloeit en op het product wordt gedrukt.

De rakel moet zodanig zijn dat de hoeveelheid inkt die op het scherm wordt gedrukt net voldoende is voor het gecoate gebied of oppervlak van het scherm Beperk het gebied als u niet de juiste klemmen gebruikt. Indien er te veel inkt op het scherm is, zal een deel ervan slechter worden aangetast en zichtbaar blijven. print, kan de mogelijkheid op fouten door printers en om het even welke andere reden daardoor worden beperkt.

Een stencil-aardingsband moet worden gebruikt voor laboratoria die stencils gebruiken om de intensiteit te versterken die op de zeef wordt gedrukt. De zeef zelf is gewoonlijk van een veel lagere intensiteit dan wat gebruikt wordt voor normale afdrukken op papier. Een grijpriem zou moeten worden gebruikt voor het drukken op ooid. Houd deze eenvoudige richtlijnen in acht voor het drukken Als u deze niet volgt, krijgt u een zeer slecht imago dat uw merk kan verzwakken. biedt u veel meer keuzemogelijkheden in papier-maché en direct to garment-drukwerk dan wat er in de gewone methode ingewikkeld wordt behandeld. Met deze basisregels in het achterhoofd, zou u in staat moeten zijn om uit veel meer ontwerpen en concepten te kiezen.

Lees meer

Gepersonaliseerde cadeaus

Gepersonaliseerd relatiegeschenk

Leave a Reply

Your email address will not be published.