Hoe borduur je bedrijfskleding te maken – Tips en trucs

Heeft u een jasje of overhemd dat een beetje meer pit kan gebruiken? Ontbreekt het uw bedrijfskleding aan de finishing touch? Vrees niet, het is niet zo moeilijk om borduurwerk aan uw werkgarderobe toe te voegen als u misschien denkt. Borduurwerk is immers een gangbare praktijk waarmee ontwerpers en ambachtslieden hun talent en vakmanschap kunnen laten zien door complexe ontwerpen op textiel te stapelen. Voor veel mensen lijkt het echter een intimiderende taak die veel tijd en geduld vergt – daarom hebben velen het idee om borduurwerk op hun bedrijfskleding aan te brengen opgegeven. Maar wanhoop niet! Er is maar een klein beetje vaardigheid en kennis voor nodig om uw bedrijfskleding te borduren. En wie weet? Misschien heeft u uiteindelijk toch de perfecte finishing touch voor uw outfits!

Bedrijfskleding borduren

Waar vind je borduurmotieven?

Als u van borduren houdt, zult u blij zijn te weten dat u veel borduurmotieven gratis online kunt vinden. U kunt ook proberen te zoeken naar borduurpatronen op sites als Etsy of Pinterest. U kunt ook patronen en borduurmotieven vinden op sites als Ehow, iStockphoto en Flickr, onder andere.

Tegenwoordig kunt u een grote verscheidenheid aan borduurmotieven vinden, zowel standaard borduurmotieven als originele borduurmotieven. En als u uw bedrijfskleding wat meer uitstraling wilt geven, kunt u ook proberen uw eigen borduurpatronen te ontwerpen, geïnspireerd op tribale, botanische en abstracte prints.

Welke materialen zijn geschikt voor borduurwerk?

U moet een paar dingen in gedachten houden bij het kiezen van de beste materialen voor uw project. Ten eerste wilt u er zeker van zijn dat de stof die u kiest niet alleen duurzaam is, maar ook ademend en wasbaar. Katoen en linnen zijn bijvoorbeeld ideaal voor zowel zomer- als winterkleding omdat ze ademen, maar ook waterafstotend zijn.

Vervolgens moet u ervoor zorgen dat de stof die u kiest niet alleen soepel, maar ook sterk is. Soepele stoffen zoals satijn, fluweel en chiffon zijn ideaal voor ontwerpen met veel rondingen zoals bloemen, bladeren en dieren, maar ze zijn niet zo ideaal voor ontwerpen met rechte lijnen zoals tekst, strepen en logo's.

Tips en trucs voor het borduren van bedrijfskleding.

Als borduren nieuw voor u is, kunt u overwegen een paar borduurlessen voor beginners te volgen. Ze zullen u helpen de verschillende steken en materialen te begrijpen die u kunt gebruiken om verschillende borduurmotieven te maken. U kunt ook leren hoe u een borduurring gebruikt en hoe u verschillende kleuren en borduurmotieven aanbrengt. Lees meer om uit te vinden hoe!

  • Kies de juiste borduurring – Sommige borduurringen zijn speciaal ontworpen voor borduurwerk. U kunt echter ook borduurringen gebruiken die speciaal ontworpen zijn voor uw strijkplank. Als u geen strijkplank hebt, kunt u ook een stuk schuimplaat als borduurring gebruiken.

  • Kies het juiste garen – U kunt elke kleur of gewicht garen gebruiken voor uw borduurproject, maar als u het motief correct en gelijkmatig wilt strijken, wilt u garen van een speciaal gewicht gebruiken, zoals linnen of canvas.

  • Kies het juiste borduurmotief – Het borduurmotief dat u voor uw bedrijfskleding kiest, bepaalt welke materialen en gereedschappen u voor uw project zult gebruiken. Als u bijvoorbeeld werkt met een patroon met veel rechte lijnen, wilt u garen met rechte lijnen gebruiken. Als u werkt met een patroon dat veel rondingen heeft, kunt u een biaisgesneden garen gebruiken.

  • Kies de juiste vorm – Als u van plan bent een jasje of een overhemd te borduren, moet u de vorm in gedachten houden. Als u bijvoorbeeld een rechthoekige vorm wilt borduren, kunt u een zigzagsteek gebruiken. Als u daarentegen een gewelfde vorm wilt borduren, kunt u een steelsteek gebruiken.

  • Kies de juiste kleur – U kunt elke kleur gebruiken die u wilt voor uw borduurproject, maar u wilt er zeker van zijn dat de kleur die u kiest niet alleen geschikt is, maar ook complementair is met de kleuren in uw bedrijfskleding. Als u bijvoorbeeld een navy bedrijfskleding borduurt, kunt u voor een blauwe kleur gaan.

  • Kies het juiste borduurmotief – Het borduurmotief dat u voor uw borduurproject kiest, hangt ook af van de vorm die u voor uw bedrijfskleding hebt gekozen. Als u werkt aan een strakke vorm zoals een jasje of een overhemd, kunt u kiezen voor een vierkant borduurmotief. Aan de andere kant, als u werkt aan een gebogen vorm, kunt u kiezen voor een bloemen- of botanisch motief.

Conclusie.

Als het erop aankomt, is borduren een kunstvorm waarmee u uw ontwerp en vakmanschap aan de wereld kunt laten zien. En wanneer u een jasje of overhemd heeft dat wel een beetje pit kan gebruiken, kunt u dat doen met een beetje borduurwerk.

Nog beter, u hoeft geen borduurprofessional te zijn om prachtige borduurmotieven op uw bedrijfskleding te maken. U kunt een paar eenvoudige dingen leren, zoals het aanbrengen van een patroon op een eenvoudige vorm, of het toevoegen van een kleur aan uw bedrijfskleding. Met een beetje creativiteit en geduld kunt u uw bedrijfskleding borduren als een pro.

Leave a Reply

Your email address will not be published.